agglika-gia-mathites

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ

Για τους μαθητές και φοιτητές, χάρη στα ευρωπαϊκά προγράμματα «Erasmus» και «Leonardo da Vinci», η εμπειρία που τους προσφέρεται να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πολύτιμη. Μαθαίνουν μέσα από ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, κουλτούρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανοίγουν τα φτερά τους και προετοιμάζονται για νέες προκλήσεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Οι σπουδαστές εξοικειώνονται με την ξένη γλώσσα και αποκτούν πολύτιμα εφόδια για την αγορά εργασίας, όπως ικανότητα προσαρμογής και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε διαφορετικές κουλτούρες. Με ένα ταξίδι σπουδών οι σπουδαστές αναπτύσσουν πραγματική ευρωπαϊκή συνείδηση και προετοιμάζουν το έδαφος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον έχοντας στις αποσκευές τους γνώσεις και εμπειρίας ανεκτίμητης αξίας.

Για τους φοιτητές η γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας είναι το παν για την βέλτιστη αξιοποίηση των γνώσεων τους. Μετά την ολοκλήρωση σπουδών, το επόμενο βήμα είναι το μεταπτυχιακό όπου οι φοιτητές επιλέγουν σε ποιον τομέα θέλουν να εξειδικευτούν. Χωρίς πιστοποίηση ξένης γλώσσας οι φοιτητές βαραίνονται από μιας μορφής αναπηρίας γνώσεων και δεν μπορούν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο θα αξιοποιήσει το πτυχίο τους. Με ένα μεταπτυχιακό ανοίγονται οι δρόμοι για καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή ή παγκόσμια αγορά εργασίας.

Για επαγγελματίες που ήδη έχουν δραστηριοποιηθεί στην αγορά εργασίας ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσουν την θέση που τους ανήκει στην αγορά είναι να τελειοποιήσουν και να πιστοποιήσουν μια τουλάχιστον γλώσσα. Όσοι όντως έχουν αυτό το πολύτιμο εφόδιο είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα χάσουν την θέση εργασίας τους σε περίοδο κρίσης. Αντιθέτως, σε πολλούς θα δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιηθούν σε καλύτερες θέσεις εργασίας εφόσον η γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας είναι σε άριστο επίπεδο. Όσοι χειρίζονται την ξένη γλώσσα ως μητρική είναι κυρίαρχοι στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Για ανθρώπους που είναι άνεργοι και θέλουν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να δοκιμάσουν την τύχη τους σε άλλους τόπους όπως Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία η ξένη γλώσσα είναι το διαβατήριό τους. Χωρίς πιστοποίηση μιας ξένης γλώσσας στις αποσκευές τους δεν θα μπορέσουν να σταθούν στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Για να γίνουν δεκτοί ως μετανάστες, στον φάκελο της γραφειοκρατίας θα πρέπει να υπάρχει η πιστοποίηση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας.

Άρα σε περίοδο κρίσης ποιο είναι το πολυτιμότερο πλεονέκτημα για έναν πολίτη του 21ου αιώνα; Ποιος θα τολμούσε να αφήσει ένα παιδί που μεγαλώνει σήμερα απροστάτευτο, χωρίς εφόδια για τις προκλήσεις που το περιμένουν στο πολύ κοντινό μέλλον;


Ελένη Ρούμπου – Αναστασίου
Καθηγήτρια – Ιδιοκτήτρια
Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ρούμπου – Αναστασίου


 Με σεβασμό προς όλους τους πολίτες του Αμαρουσίου και μετά από 25 χρόνια πολύτιμης προσφοράς στον χώρο της ξενόγλωσσης παιδείας η διεύθυνση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ρούμπου – Αναστασίου αποφάσισε για το σχολικό έτος 2012-2013 σημαντική μείωση διδάκτρων. Για το σχολικό έτος 2013-2014 θα συνεχίσει να προσφέρει δελεαστικά πακέτα σε όλους τους πολίτες του Αμαρουσίου ενάντια στην κρίση που μαστίζει όλους μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θέλουμε να σταθούμε εμπόδιο σε όσους τολμούν να σκεφτούν ότι θα στερήσουν το πολυτιμότερο πλεονέκτημα στο παιδί τους ή ακόμα και τον εαυτό τους.
Παρέχουμε προγράμματα παιδικά, εφηβικά, φοιτητικά, ενηλίκων και επαγγελματιών. Η περιουσία μας είναι οι επιτυχημένες γενιές σπουδαστών για τους οποίους η ξένη γλώσσα είναι πλέον μητρική!

 

 

 


banner

"Προσφορές"

Bring a friend along

Φέρτε μας τον φίλο ή την φίλη σας στο κέντρο μας και κερδίστε και οι δυο σας.

Family discounts

Επωφεληθείτε από τα οικογενειακά πακέτα με τιμές προσαρμοσμένες στον νέο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα

Επιλέξτε την Δεύτερη Γλώσσα που θέλετε να μάθετε και ένα Δώρο έκπληξη σας περιμένει από το Φροντιστήριο μας.

Ειδικές τιμές για φοιτητές

Φτιάξτε την ομάδα σας και παρακολουθήστε τα μαθήματα που θέλετε σε τιμές έκπληξη.

"θα μας βρείτε"

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Ρούμπου - Αναστασίου

Πεντέλης 51  Μαρούσι, Αττικής 151 26
Τηλ. 210 80 55 035

// view map //

10Ειδικά Προγράμματα

  • Μαθήματα Lower (B2) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «καλό» επίπεδο
  • Μαθήματα Advanced (C1) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «πολύ καλό» επίπεδο
  • Μαθήματα Proficiency (C2) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «άριστο» επίπεδο
  • Μαθήματα TOEFL Για εισαγωγή σε ξένα πανεπιστήμια το internet-based TOEFL
  • Μαθήματα TOEIC Για διεθνή αναγνώριση πιστοποίησης Αγγλικών
  • Μαθήματα GMAT Για Mεταπτυχιακές σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Μαθήματα GRE Για Mεταπτυχιακές σπουδές Θετικής ή Θεωρητικής κατεύθυνση
  • Μαθήματα IELTS Για σπουδαστές που σκοπεύουν να φοιτήσουν σε ξένα πανεπιστήμια ή να εργαστούν σε αγγλόφωνη χώρα
  • Business English
  • CONVERSATION COURSES τμήματα 4-6 ατόμων Conversation Courses-μαθήματα συνομιλίας με καθηγητή native speakerΔειτε φωτογραφιες απο τις εκδηλωσεις της σχολής// view more //