Φοιτητικά - μαθήματα Ιταλικής γλώσσας στο Μαρούσι

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ZERTIFIKAT B1

 Αλλαγές για τους υποψήφιους στις εξετάσεις Γερμανικών ZertifikatB1 τέθηκαν ήδη σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2013. Οι απαιτήσεις αλλάζουν και συνεπώς η προσαρμογή των εξετάσεων στις εποχές είναι απαραίτητη. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι για το GoetheInstitut οι εξετάσεις ZertifikatB1 και ZertifikatB1 fürJugendliche έχουν την ίδια ισχύ, απλά διαφέρουν λίγο ως προς τη θεματολογία για να είναι περισσότερο ταιριαστά στους εφήβους. Οι 4 ενότητες στις οποίες εξετάζεται ο υποψήφιος είναι οι εξής: Lesen (κατανόηση γραπτού λόγου), Schreiben (παραγωγή γραπτού λόγου), Hören (κατανόηση προφορικού λόγου) και Sprechen (παραγωγή γραπτού λόγου).

 

z1Συγκριτικά με την παλιά εξέταση, δεν υπάρχουν πλέον τα Sprachbausteine (κομμάτι γραμματικής) . Επίσης, οι ασκήσεις στο Lesen και το Hörenκαι άλλαξε εντελώς η δομή του Schreiben και του Sprechen. Η κάθε ενότητα βαθμολογείται ξεχωριστά. Ο υποψήφιος θα κατοχυρώνει κάθε ενότητα που περνάει, οπότε θα χρειάζεται να εξεταστεί μόνο σε αυτήν/αυτές στην οποία/στις οποίες απέτυχε. Μπορεί μάλιστα, μέχρι να περάσει και τις 4 ενότητες και να λάβει το σχετικό πιστοποιητικό, να πάρει αντίστοιχα πιστοποιητικά μόνο για τις ενότητες που έχει περάσει.

Ας περάσουμε στις αλλαγές:

Lesen: Αποτελείται πλέον από 5 μέρη αντί για 3. Το χρονικό όριο είναι 65 λεπτά αντι για 90, αφού έχουν καταργηθεί τα Sprachbausteine. Το πρώτο μέρος περιέχει κείμενο και ασκήσεις Richtig/Falsch. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από 2 μικρά κείμενα με 6 συνολικά ερωτήσεις multiplechoice. Στο τρίτο μέρος υπάρχουν οι γνωστές αγγελίες, αλλά πλέον είναι 10 αγγελίες και 7 προτάσεις και υπάρχει μόνο μια λάθος πρόταση αντί για 3. Επίσης, δεν υπάρχουν πλέον βοηθητικές εικόνες. Στο τέταρτο μέρος συναντάμε Lesebriefe που τοποθετούνται υπέρ ή κατά ενός θέματος και στις ερωτήσεις πρέπει ο εξεταζόμενος να συμπληρώσει Ja ή Nein. Το πέμπτο κομμάτι έχει ένα κείμενο και 4 ερωτήσεις multiplechoice. Η βάση είναι και πάλι 60%, δηλαδή 18 στα 30.


Hören:
Πλέον υπάρχουν 4 μέρη αντί για 3. Το χρονικό όριο είναι 40 λεπτά. Το πρώτο μέρος περιέχει 5 μικρά κείμενα και το καθένα έχει 2 ερωτήσεις. Η πρώτη Richtig/Falsch και η δεύτερη multiplechoice. Ακούγεται δυο φορές. Το δεύτερο μέρος έχει ένα μεγαλύτερο κείμενο με 5 ερωτήσεις multiplechoice και ακούγεται μόνο μια φορά. Στο τρίτο μέρος υπάρχει ένας διάλογος με 7 προτάσεις Richtig/Falsch και ακούγεται επίσης μια φορά. Τέλος, στο τέταρτο μέρος ο εξεταζόμενος ακούει μια εκπομπή, στην οποία μιλούν 3 άτομα και πρέπει να συμπληρώσει σε καθεμία από τις 8 προτάσεις που υπάρχουν συνολικά, το όνομα του ομιλούμενου προσώπου. Η συγκεκριμένη ενότητα ακούγεται δυο φορές. Η βάση και εδώ παραμένει 60%, δηλαδή 18 στα 30.


Schreiben:
Η ενότητα του Screiben έχει χρονικό όριο 60 λεπτά και αποτελείται από 3 μέρη, αντί για ένα που υπήρχε στην παλιά εξέταση. Στο πρώτο μέρος ο εξεταζόμενος καλείται να γράψει ένα φιλικό e-mail 80 λέξεων στο οποίο πρέπει να απαντήσει σε 3 Punkte. Στο δεύτερο μέρος οι υποψήφιοι πρέπει να εκφράσουν την άποψή τους σε κάποιο θέμα, όπου και εδώ η έκταση είναι περίπου 80 λέξεις. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει ένα επίσημο e-mail περίπου 40 λέξεων.


Sprechen:
Η ενότητα του Sprechen διαρκεί 15 λεπτά, ενώ υπάρχει και προετοιμασία 15 λεπτών. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στο σύνολό τους ανά ζευγάρια. Το πρώτο μέρος δεν είναι πλέον προσωπικές ερωτήσεις. Οι εξεταστές ρωτούν κάποια πράγματα, αλλά μόνο για να «σπάσει ο πάγος» και δεν βαθμολογούνται.


Το πρώτο μέρος λοιπόν είναι το παλιό τρίτο, όπου οι εξεταζόμενοι πρέπει να οργανώσουν κάτι από κοινού. Το δεύτερο και το τρίτο μέρος αλλάζουν. Στο δεύτερο καλείται ο εξεταζόμενος να παρουσιάσει κάτι μόνος του, απαντώντας σε 5 ερωτήσεις (αφού έχει κρατήσει σημειώσεις από πριν), μιλώντας περίπου 1-2 λεπτά. Στο τρίτο κομμάτι ο εξεταζόμενος πρέπει να πει την άποψή του για την παρουσίαση και να ρωτήσει κάτι πάνω στο θέμα του πρώτου κι επίσης και ο εξεταστής κάνει μια ερώτηση πάνω στο θέμα.

 

 

 

 


banner

"Προσφορές"

Bring a friend along

Φέρτε μας τον φίλο ή την φίλη σας στο κέντρο μας και κερδίστε και οι δυο σας.

Family discounts

Επωφεληθείτε από τα οικογενειακά πακέτα με τιμές προσαρμοσμένες στον νέο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα

Επιλέξτε την Δεύτερη Γλώσσα που θέλετε να μάθετε και ένα Δώρο έκπληξη σας περιμένει από το Φροντιστήριο μας.

Ειδικές τιμές για φοιτητές

Φτιάξτε την ομάδα σας και παρακολουθήστε τα μαθήματα που θέλετε σε τιμές έκπληξη.

"θα μας βρείτε"

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Ρούμπου - Αναστασίου

Πεντέλης 51  Μαρούσι, Αττικής 151 26
Τηλ. 210 80 55 035

// view map //

10Ειδικά Προγράμματα

  • Μαθήματα Lower (B2) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «καλό» επίπεδο
  • Μαθήματα Advanced (C1) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «πολύ καλό» επίπεδο
  • Μαθήματα Proficiency (C2) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «άριστο» επίπεδο
  • Μαθήματα TOEFL Για εισαγωγή σε ξένα πανεπιστήμια το internet-based TOEFL
  • Μαθήματα TOEIC Για διεθνή αναγνώριση πιστοποίησης Αγγλικών
  • Μαθήματα GMAT Για Mεταπτυχιακές σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Μαθήματα GRE Για Mεταπτυχιακές σπουδές Θετικής ή Θεωρητικής κατεύθυνση
  • Μαθήματα IELTS Για σπουδαστές που σκοπεύουν να φοιτήσουν σε ξένα πανεπιστήμια ή να εργαστούν σε αγγλόφωνη χώρα
  • Business English
  • CONVERSATION COURSES τμήματα 4-6 ατόμων Conversation Courses-μαθήματα συνομιλίας με καθηγητή native speakerΔειτε φωτογραφιες απο τις εκδηλωσεις της σχολής// view more //