Γερμανικά - μαθήματα Ιταλικής γλώσσας στο Μαρούσι

Μία γεύση από Γερμανικά

Λίγη από την Γερμανική κουλτούρα

Οι Γερμανοί θεωρούνται ειδικοί στον προγραμματισμό. Ο σωστός προγραμματισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας κουλτούρας που επιβραβεύει την προοδευτική σκέψη και να γνωρίζει κανείς τι θα κάνει σε μια συγκεκριμένη ώρα σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Λόγω του πλούσιου πολιτισμού της, η Γερμανία είναι συχνά γνωστή ως das Land der Dichter und Denker (η γη των ποιητών και στοχαστών).

Μερικά παραδείγματα του γερμανικού πολιτισμού περιλαμβάνουν:

Advent

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Γερμανία είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου Advent, τις 4 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Σχεδόν κάθε πόλη θα έχει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά με ζεστό κρασί, παραδοσιακές νοστιμιές και πάγκους με υπέροχα έργα τέχνης και χειροτεχνίες.

Πολλά από τα έθιμα των Χριστουγέννων βασίζονται στην παλαιά γερμανική παράδοση. Πάρτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για παράδειγμα: οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που έκοβαν αειθαλή δέντρα, τα τοποθετούσαν στα σπίτια τους και τα διακοσμούσαν από τις αρχές του 17ου αιώνα.

Κουζίνα

H Γερμανική κουζίνα δεν είναι γνωστή μόνο για τα εκπληκτικά λουκάνικα παρόλο που υπάρχουν 1500 διαφορετικά είδη να δοκιμάσει κανείς. Καθώς η χώρα επεκτείνεται από τη Βαυαρία στην ακτή της Βαλτικής, η τοπική κουζίνα ποικίλει από ψητό κότσι χοίρου μέχρι παστό ψάρι.

Παραδοσιακά, το κύριο γεύμα της ημέρας είναι το μεσημεριανό, ενώ το δείπνο αποτελείται από ψωμί και Aufschnitt (μια επιλογή από κρύα κρέατα). Ωστόσο, λόγω του ρυθμού εργασίας της σύγχρονης Γερμανίας, οι περισσότερες οικογένειες απολαμβάνουν το κύριο γεύμα τους το βράδυ σήμερα.

Aufschnitt

Το πρωινό, εάν δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου, μπορεί να διαρκέσει για αρκετές ώρες. Τα γερμανικά ψωμάκια έρχονται σε σχεδόν τόσο πολλές ποικιλίες, όπως τα λουκάνικα. Διακοσμούνται περίτεχνα και σερβίρονται με αλλαντικά. Στο τραπέζι του πρωινού θα βρει κανείς ακόμη μια επιλογή από τυριά, μαρμελάδες, μέλι, muesli, δημητριακά, γιαούρτι, καλάθια φρούτων και δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα μικρό ποτήρι σαμπάνια.

Oktoberfest

Το Oktoberfest είναι παγκοσμίως γνωστή γιορτή που προσελκύει πλήθη από κάθε γωνιά της γης. Ξεκινά τέλος Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται έως αρχές Οκτωβρίου και διαρκεί 3 εβδομάδες. Οι κύριες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται σε 2 εβδομάδες. Η περιοχή 'Theresienwiese" μετατρέπετε σε ένα γιγαντιαίο πάρκο διασκέδασης με το φημισμένο "Festhalle" το οποίο αντιπροσωπεύει τις διάσημες μπιραρίες του Μονάχου. Η μπίρα ρέει άφθονα μέρα νύχτα κατά την διάρκεια αυτής της υπέροχης γιορτής. Όπως σε κάθε πάρκο διασκέδασης υπάρχουν περίπτερα με αναμνηστικά δώρα, τοπικές νοστιμιές και το γνωστό "Pretzel"το οποίο είναι αλμυρό είδος ψωμιού της Βαυαρίας.

 

 

 

 


banner

"Προσφορές"

Bring a friend along

Φέρτε μας τον φίλο ή την φίλη σας στο κέντρο μας και κερδίστε και οι δυο σας.

Family discounts

Επωφεληθείτε από τα οικογενειακά πακέτα με τιμές προσαρμοσμένες στον νέο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα

Επιλέξτε την Δεύτερη Γλώσσα που θέλετε να μάθετε και ένα Δώρο έκπληξη σας περιμένει από το Φροντιστήριο μας.

Ειδικές τιμές για φοιτητές

Φτιάξτε την ομάδα σας και παρακολουθήστε τα μαθήματα που θέλετε σε τιμές έκπληξη.

"θα μας βρείτε"

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Ρούμπου - Αναστασίου

Πεντέλης 51  Μαρούσι, Αττικής 151 26
Τηλ. 210 80 55 035

// view map //

10Ειδικά Προγράμματα

  • Μαθήματα Lower (B2) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «καλό» επίπεδο
  • Μαθήματα Advanced (C1) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «πολύ καλό» επίπεδο
  • Μαθήματα Proficiency (C2) Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας σε «άριστο» επίπεδο
  • Μαθήματα TOEFL Για εισαγωγή σε ξένα πανεπιστήμια το internet-based TOEFL
  • Μαθήματα TOEIC Για διεθνή αναγνώριση πιστοποίησης Αγγλικών
  • Μαθήματα GMAT Για Mεταπτυχιακές σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Μαθήματα GRE Για Mεταπτυχιακές σπουδές Θετικής ή Θεωρητικής κατεύθυνση
  • Μαθήματα IELTS Για σπουδαστές που σκοπεύουν να φοιτήσουν σε ξένα πανεπιστήμια ή να εργαστούν σε αγγλόφωνη χώρα
  • Business English
  • CONVERSATION COURSES τμήματα 4-6 ατόμων Conversation Courses-μαθήματα συνομιλίας με καθηγητή native speakerΔειτε φωτογραφιες απο τις εκδηλωσεις της σχολής// view more //